10 Kasım 2014 Pazartesi

1999 Marmara Depremini Önceden Tahmin Eden Adam "Karl Buckthought"

Tarihler 1999 senesinin Haziran ayını gösteriyordu ki Sabah gazetesindeki bir haber Çanakkale ve Marmara Bölgesi'ndeki halkı tedirgin etmişti.Bu haberde önceden de Erzincan Depremini tahmin eden Kanadalı Bilim Adamının uyarısı vardı; 10 Temmuz'da Saroz Bölgesi açıklarında 6'dan büyük bir deprem olacak diyordu, Karl Buckthought.


Kanada'nın Toronto Üniversitesi'nde ders veren,
Depremleri önceden belirleme konusunda 20 yıllık deneyim sahibi olan ve Erzincan'daki 6.8 şiddetindeki depremi 1 sene önce duyuranKarl Buckthought, Şimdide Marmara'da deprem bekliyordu.

6 Temmuz'da Hürriyet'inde manşetlere taşıdığı bu haber, Çanakkale'de korku yarattı.Paniğe kapılan vatandaşlar kenti terk etmeye başlamıştı.

O dönem Çanakkale Valisi olan Mehmet Seyman, halkı sağduyulu olmaya çağırdı,"İddialar asılsız.Depremin önceden tahmin edilmesi mümkün değil" dedi.

Daha sonra Mehmet Seyman,Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Ahmet Işıkara ile görüşerek bilimsel araştırma istedi. Araştırma sonuçlarını açıklayan Seyman, şöyle diyerek tartışmalara noktayı koydu; "Bu tahminin bilim dışı olduğu ortaya çıktı. Depremin zamanını belirleyen bilimsel
çalışma henüz yok. Vatandaşımız rahat olsun."

Ama bilmedikleri ve hesaba katmadıkları birşey vardı.O ise, Karl Buckthought'ın çalışmaları...

Karl Buckthought,Depremlerin oluşumunun Ay, Güneş ve Gezegenlerin konumlarından dolayı Dünya üzerinde yarattıkları çekim gücüne dayalı olduğunu biliyordu. Dünya, 30 günde bir kez Ayla, 1 yıl içersinde ise bir kez Güneşle en yakın pozisyona geldiğinde, yeryüzündeki dalgalanmalar artıyor. Bu etkiyle yeryüzü kabuğunda meydana gelen elastik deformasyon orada sıkışmış enerjiyi hareket geçiriyor ve depreme sebep oluyordu.

Ve öyle de oldu.Belirtilen deprem 1 ay sonra Marmara'da 7.2 şiddetinde meydana geldi.

Bu görüşe karşı çıkan bir çok Türk Profesörleri ve Yetkililer ne düşünüyor bilinmez ama Büyük bir İhmalin,Önyargının ve Dikkatsizliğin olduğu kesin..!! 

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaşımlar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More