15 Kasım 2014 Cumartesi

Beylikdüzü Deprem İstasyonu Açılış Notları

Beylikdüzü Belediyesi,  İstanbul’daki deprem gerçeği için harekete geçti ve Olası depremleri önceden belirlemek ve önlem almak amacıyla Doğa Hareketleri Araştırma Derneği’nin projesiyle ilçeye Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kurdu.
İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ve çok sayıda akademisyenin katıldığı istasyonun açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,
“Deprem hareketlerini belirleyebilen bir kurumun hizmette olması çok önemli.Depremin akıllı haritasını Beylikdüzü’ne yerleştireceğiz” diye konuştu. Açılış sonrası ise Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde deprem konulu bir panel gerçekleşti.
“Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu” isimli panelde, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut UZEL, İstanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burak Berk Üstündağ ve Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Kaynak, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği’nden Özden Işık ve Fuat Agalday deprem gerçeği ve alınacak önlemler hakkında konuştu.

HALK BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Doğa Hareketleri Araştırma Derneği’nden Özden Işık, konferansa gelen öğrencilere "İlk yardım eğitimi" ve "Yangın tüpü kullanımı" bilenlerin el kaldırılmasını istedi.Bunun üzerine kimsenin el kaldırmaması halkın bilinçlendirmenin önemi birkez daha hatırlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Paylaşımlar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More